П’ятниця , 19.04.2024

Правила проїзду пільговиків у Тернополі поки що залишили без змін

У Тернопільській міській раді вирішили відкласти запровадження нових правил проїзду у громадському транспорті.

28 лютого виконавчий комітет прийняв рішення про відтермінування впровадження нових правил проїзду для пільговиків, відповідно до яких проїзд цих категорій населення повинен був здійснюватися лише за наявності електронного квитка – пільгової «Картки тернополянина» (яке мало вступити в дію 1 березня 2018 року).

Це означає, що наразі проїзд пільговиків у громадському транспорті Тернополя здійснюватиметься за тими правилами, які діяли до цього часу.

Зі слів заступника міського голови Тернополя Володимира Дідича, основною метою відтермінування є створення сприятливих умов для тих тернополян, які уже подали заявки на виготовлення пільгової «Картки тернополянина», проте ще не встигли отримати її. На даний момент йдеться про приблизно чотирьох тисяч мешканців міста.

Про час завершення терміну відтермінування буде повідомлене додатково, після прийняття відповідного рішення виконавчого комітету.

До слова, електронний квиток-пільгова «Карта тернополянина» видається на безоплатній основі особам, яким законодавством надано право пільгового (безоплатного) проїзду та які офіційно зареєстровані у м. Тернопіль. Термін виготовлення картки складає 20-25 робочих днів.

Довідково: Загалом у місті понад 41 тисяча пільговиків подали документи на виготовлення пільгової «Картки тернополянина».