П’ятниця , 26.04.2024

Справа про зникнення медобладнання на 680 тисяч гривень закінчилась пшиком

Чиновник з облдержадміністрації,  який приймав обладнання та підписував акт прийому-передачі медобладнання для Перинатального центру «Мати і дитина» у 2012 році і провтикав  частину, кримінальної відповідальності не понесе.

Суд сказав звільнити його від кримінальності відповідальності, а кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань12 червня 2017 року, закрити. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 29 січня 2018 року.

Причина така милосердя — проста: у зв’язку із закінченням строків давності. Тож кримінальне провадження, розпочате за фактом службової недбалості закінчилось для нього таким же пшиком, як і реконструкція Перинатального центру у 2012 загалом.

Як випливає із матеріалів справи,  роззявою у справі “провтику” був Степан Порплиця. У 2012 році обіймав посаду головного спеціаліста виробничо-технічного відділу Управління капітального будівництва Тернопільської обладміністрації та був заступником голови комітету конкурсних торгів вище згадуваного управління.

Власне це ж управління і було, відповідно до наказу голови обладміністрації, замовником проведення реконструкції існуючих будівель комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина». І воно мало закупити медобладнання за восьми лотами.

Переможцем у проведених торгах стало столичне ТОВ “Мед-Інвест”. І ось в день поставки медобладнання, пан Порплиця начебто не поїхав на базу КУ ТОР “База спецмедпостачання” у Збаражі, куди привезли обладнання, не відкрив ящиків і не перевірив, чи все там гаразд. А акт прийому-передачі підписав, область оплатила товар. Згодом виявилось, що серед привезеного бракує комплектуючої ендоскопічного обладнання та комплекту повного лапароскопічного обладнання на 680 тис. грн.

Ольга КРАВЕЦЬ

Читайте також:
У Тернополі чиновника звільнили з роботи, а тепер ще й судитимуть за розтрату бюджетних коштів