Четвер , 28.03.2024

Тернополянам добре живеться – курячі стегна скидають в унітаз (ФОТО)

Дві години працювали працівники КП”Тернопільводоканал”, щоб дістати із дворових каналізаційних мереж цілу купу поліетиленових пакетів.

Як розповідає головний інженер підприємства ПП “Тернопіль Комсервіс” Володимир Байгер, звернення щодо незадовільної роботи чи підтікання каналізаційних мереж від мешканців даного будинку надходять майже щоденно.

Буває таке, що викликають працівників підприємства двічі, а то й тричі на день.   А от коли забиває відходами вже дворову мережу, то необхідно залучати КП “Тернопільводоканал” для вирішення проблеми. Як вже стало зрозумілим, проблема виникає через окремих людей, які викидають в унітаз побутові відходи. Мешканці часто нарікають на проблеми з каналізацією, тому  цього разу у підприємстві вирішили показати, який “скарб” пощастило дістати із комунікацій, які чистили не так давно. Жителі будинку свідомо кидають у каналізацію відходи, які необхідно викидати у смітник, чим створюють проблеми як своїм сусідам, так і додають зайвої роботи працівникам обслуговуючого підприємства.

Такої кількості поліетелену з мереж за одне чищення працівники не діставали вже давно.

Як розповів Володимир Байгер, нещодавно під час чищення мереж, у каналізації одного будинку виявили дві великі курячі стегна. Свого часу сантехнік ПП «Дружба-сервіс-житло» Василь Гуменюк   розповідав, що із каналізації доводилося виймати, окрім вже звичних засобів гігієни та шкарпеток, і рушники, і балончики з дезодорантів, і штани спортивні…

-Одного разу я знайшов мобільний телефон, – розповідає пан Василь. – Дуже часто мешканці знають, через кого постійно виникають проблеми у будинку, але механізмів впливу на таких недобросовісних громадян немає, оскільки не можливо довести їхню вину. Особливо байдуже до таких питань відносяться квартиранти, а ще дуже неохайними бувають іноземці.

А ще, як розповідають фахівці, проблема помітно загострюється в час консервації овочів та фруктів. Окрім забивання мережі, такі відходи внаслідок бродіння сприяють утворенню газів, через тиск яких при високій концентрації можуть навіть тріснути труби, повідомляє Тернопіль житлово-комунальний.