Вівторок , 19.03.2024

Чому жінки кидають чоловіків – навіть тих, кого люблять

Я – Джастін Шанфарбер, і я шлюбний консультант. Працюю з чоловіками і жінками, які заблукали в шлюбі.

І хоча проблеми зазвичай у всіх здаються різними, чоловіки повинні знати, що якщо проблема в них, то зазвичай вона одна і та ж.

І з цієї причини їх кидають дружини.

Вони відчувають себе жахливо при цьому. Їх серце розривається. Але вони це роблять. Вони збирають в кулак всю свою мужність і всі свої сили. І залишають чоловіків, з якими у них є спільні діти, будинки і життя. У більшості випадків це відбувається з однієї-єдиної причини. І я хочу щоб чоловіки це гарненько засвоїли.

Жінки йдуть, тому що їх мужчини більше немає!

Не в тому сенсі, що їх немає взагалі. Просто вони не присутні в їх житті.

Вони працюють. Грають в футбол, або дивляться його. Зависають в комп’ютерних іграх. Дивляться телевізор. Їздять на риболовлю… Цей список можна продовжувати довго.

Чоловіки, про яких ми говоримо, не погані люди. Вони хороші люди. Вони гарні батьки. Вони підтримують свою сім’ю. Вони приємні, симпатичні. Але вони приймають своїх дружин як належне. Вони ними НЕ цікавляться. Їхніх дружин немає в їхньому житті, хоча зовні все зазвичай виглядає інакше.

Одна жінка добре це виразила в моєму кабінеті:

«Хтось повинен прийти ввечері додому і підтримати мене емоційно. Але цією людиною стає хто-завгодно – тільки не мій чоловік. Моєму чоловікові плювати на мене. Навіть коли я плачу».

Послухайте. Я не збираюся тут нікого засуджувати. Я не збираюся говорити вам, що правильно, а що – ні. Я розповім вам тільки про те, що бачу кожен день. І ви в праві гніватися або обурюватися.

Ваша дружина не є вашою власністю. Вона не зобов’язана любити вас всією душею тільки тому, що має штамп від вас у паспорті. Цю любов потрібно заслужити. День за днем, момент за моментом. Точно так само, як ви заробляєте гроші. Ви повинні завоювувати її не грошима або соціальним статусом, а своєю увагою. Вона повинна відчувати, що вам не все рівно. Вона повинна знати, що її слова і переживання мають значення для вас. Вона повинна знати, що ви її слухаєте.

Не кивайте з ввічливості відсторонено, коли вона щось вам розповідає. Не заспокоюйте її монотонним «все буде добре». Не грайте роль адвоката диявола.

Вона хоче, щоб ви відчували її. Вона не хоче, щоб поряд з нею ви були лише розсіяним агрегатом для швидкого сексу. Вона хоче, щоб ви відчували пристрасть не тільки до риболовлі, а й до неї. Ваш шлюб живий доти, поки ви обидвоє відчуваєте пристрасть. Ви впевнені, що ще не згасли?

А якщо ви втратили цю свою якість, то чому? Куди вона поділася? З’ясуйте це. Або знайдіть цю пристрасть знову. І не оправдуйте себе неспокійними часами. Усі і завжди живуть в неспокійний час.

Якщо ви думаєте, що дійсно присутні в розмові, спробуйте нарешті вислухати її і таки почути. По-справжньому вислухати. Не ганяйте в голові сторонні думки, поки вона емоційно розповідає вам про свої проблеми. Дивіться їй в очі. Утримуйте цей погляд. Тільки в такому випадку буде комфортно і їй, і вам.

Якщо вона запитує про щось, відповідайте по-справжньому, а не простою відмашкою. Вникайте в суть того, що вона говорить.

Спробуйте краще пізнати її. Повірте, навіть через багато років спільного життя у неї є те, що можна відкривати і вивчати кожен день.

Спілкуйтеся з нею з повним розумінням. Якщо ви берете її за руку, зверніть увагу на свої відчуття в руці. Зверніть увагу на те, що відбувається в той момент, коли ви торкаєтесь або обіймаєте один одного.

Що відбувається у вашому тілі? Що ви відчуваєте? Зверніть увагу на свої найтонші відчуття і емоції – це називається усвідомленістю. Поділіться з нею своїми враженнями.

Але ви, звичайно, занадто зайняті для цього. У вас немає на це часу.

А як на рахунок 5 хвилин?

П’яти хвилин кожен день. Ви в змозі їх знайти? Давайте тільки по-чесному. Я не говорю, що цього повинно вистачити на приготування екстравагантної вечері. Я говорю про те, що кожен чоловік може знайти п’ять хвилин на добу, щоб присвятити їх повністю, без залишку, своїй жінці.

Чи будете ви робити це? Б’юся об заклад – відразу після того, як ви спробуєте, ви відчуєте те, що вже давно не відчували. Можливо, ви навіть відчуєте зовсім новий смак життя. І вас вже буде не зупинити!

Джерело: news.ua482.com.ua