П’ятниця , 19.04.2024

Юнак зацідив в обличчя працівнику поліції і майже місяць просидів за гратами

Рік умовно дав суд чоловікові, що зацідив в обличчя працівнику поліції.

Сам інцидент трапився 18 січня 2018 року біля залізничного вокзалу, а вирок суд виніс 26 лютого.

Забіяка, як випливає із матеріалів справи, раніше не судимий уродженець Гусятинського району, Артур Л. Хлопець бушував у приміщенні залізничної станції, відтак на нього один із пасажирів поскаржився працівникам відділу превенції патрульної поліції Тернопільського відділу поліції Головного Управління Нацполіції в області.

Під час обстеження території працівники поліції виявили чоловіка, на якого скаржились люди, і запросили у поліцейську станцію, розміщену біля залізничного вокзалу, для встановлення особи та складання протоколу.

Чоловік пішов з ними, але вже у приміщенні станції вдарив з кулака в обличчя одному із правоохоронців. Відтак поліція відкрила кримінальне проваження, а для самого забіяки слідчий суддя 20 січня обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У суді Артур Л. розкаявся – вину визнав повністю і попросив не позбавляти його волі. Суд же прийшов до висновку, що обвинуваченому слід обрати покарання у межах санкції статті — у вигляді обмеження волі. Тож визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 345 КК “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу” і дав 1,5 року обмеження волі. А на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на один рік. Окрім того, суд сказав звільнити чоловіка з-під варти прямо у залі суду.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Ольга КРАВЕЦЬ