Вівторок , 16.04.2024

Як тернопільські нардепи голосували за рішення про затримання Надії Савченко

У четвер, 22 березня, Верховна Рада Україна прийняла три постанови, що стосуються народного депутата України Надії Савченко.

нардепи Тернопільщини

Так, спочатку народні обранці прийняли постанову про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Надії Савченко. За це рішення проголосував 291 депутат.

Згодом Верховна Рада прийняла постанову про надання згоди на затримання народного депутата України Надії Савченко. “За”  – 277 голосів.

І також парламент вчора прийняв постанову про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) стосовно народного депутата України Надії Савченко. “За” – 268 голосів.

Народні депутати від Тернопільщини виявилися послідовними і за усі три постанови голосували однаково.

Представники фракції БПП Олег Барна, Микола Люшняк, Ігор Побер і Тарас Юрик тричі проголосували “за”.

Також усі три постанови, що стосуються Надії Савченко, підтримали представники “Народного фронту” Роман Заставний і Володимир Соляр.

Представник “Самопомочі” Тарас Пастух і свободівець Михайло Головко теж підтримали усі ці три постанови. І колишній голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь, який зараз є народним депутатом від Радикальної партії, також підтримав ці три постанови.

Таким чином усі представники Тернопільщини у парламенті виявилися одностайними у питаннях щодо Савченко.

Нагадаємо, вчора ці ж рішення було виконано і Надію Савченко затримали в рамках порушеного щодо неї кримінального провадження.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Статті, які інкримінують Савченко, не передбачають можливості внесення застави.