П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині боржник раптово сплатив 50000 гривень аліментів, бо хотів їхати за кордон

Не бажаючи неприємного розголосу та плануючи подорож за кордон, боржник – житель Борщівського району, як тільки за нього взялися державні виконавці, одразу знайшов понад 50 тисяч гривень, які не сплачував своїй дитині понад п’яти років.

Про це повідомили у головному територіальному управлінні юстиції по Тернопільській області.

При головному територіальному управлінні юстиції в області утворено штаб по координації, моніторингу і контролю за виконанням підрозділами державної виконавчої служби (ДВС)  рішень по сплаті  аліментів

За місяць дії останніх змін у Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» – державні виконавці  області стягнули з боржників аліментів на користь дітей понад 2 мільйони гривень.

«На початок року в  області відкрито понад  8 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а  6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «Дошка ганьби» – реєстр боржників зі сплати аліментів. У найбільш проблемних районах області будуть працювати мобільні групи з ліквідації аліментної заборгованості.

Працівники ДВС виїжджатимуть у населені пункти як для надання практичних консультацій населенню, так і для проведення виконавчих дій щодо  стягнення  аліментної заборгованості”,- повідомив начальник головного територіального управління юстиції по Тернопільській області Едуард Кольцов.