Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині після раптової недуги помер священик УПЦ КП

У четвер, 12 квітня, на 41-му році життя спочив у Господі клірик Тернопільської єпархії, настоятель парафії святителя Миколая Чудотворця села Великі Дедеркали Шумського району протоієрей Олександр Страхарчук.

Як повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ КП, отець Олександр народився у Горинці Кременецького району.

Після закінчення місцевої школи вступив у Київську духовну семінарію. 2003 року закінчив навчання у Київській духовній академії.

У вересні 2001 року архієпископом Рівненським і Острозьким Даниїлом був рукоположений у сан диякона, у жовтні 2001-го – священика. Душпастирську діяльність розпочав у Дермані на Рівненщині.

З жовтня 2008 року і до останніх днів життя служив на парафії святителя Миколая Чудотворця села Великі Дедеркали Шумського району.

Днями отець Олександр переніс інсульт і впав у кому. На жаль, лікарям не вдалося врятувати життя священика.

В отця Олександра залишилися дружина Богдана і шестирічний син Захар.

Керуючий архієрей Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату Високопреосвященнійший архієпископ Нестор, духовенство та миряни Тернопілля висловлюють найщиріші співчуття парафіянам та родині новопреставленого протоієрея Олександра.

Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого прот. Олександра у місці світлім, у місці квітучім, де немає ні недуги, ні скорботи, ні зітхання – а лише життя безконечне.

Заупокійні служби за спочилим отцем Олександром відбудуться 12 квітня у Горинці, де проживав священик (о 19 год), і Великих Дедеркалах – у храмі, де він служив (о 21 год).

Поховають протоієрея Олександра Страхарчука у п’ятницю, 13 квітня. Початок похорону о 8 год. у Великих Дедеркалах.