П’ятниця , 19.04.2024

У центрі Тернополя провели акцію проти забудови парку Національного Відродження

Акція «Врятуй парк» проти забудови парку Національного Відродження відбулася 17 квітня на Театральному майдані. Долучились до протесту більше сотні тернополян.

Організували акцію в самому центрі міста. На Театральному майдані великими літерами крейдою написали «Врятуй парк», пише “20 хвилин”.

– За останні кілька років знищили чимало зелених зон Тернополя. Тому якщо ми будемо закривати очі на такі забудови, то в нашому місті з часом просто не залишиться парків. Колись всі люди хвалились, що Тернопіль зелене місто, а зараз це все пропадає. Ми привертаємо  увагу усіх тернополян до цієї  важливої проблеми в місті, – розповіла організатор акції Юля Мамчак.

Історія із будівництвом у парку тягнеться уже кілька років. Так, у 2014 році на ділянці у парку захотіли побудувати екоготель із закладом громадського харчування, люди не дали – влада  нібито покаялась. Через  два роки, у 2016 році, виявилося, що будуватимуть соціально-спортивний центр “Вулична академія” для спортивної організації. Але у документах йшлося про будівництво того ж таки готелю із закладом громадського харчування. Громадськість піднялася —  роботи у 2017 призупинили, документи підправили. У квітні 2018 – роботи знову відновили.

– Це серйозна проблема у місті, тому ми хочемо звернути увагу усіх, в тому числі нехай влада одумається, нехай інвестор побачить скільки тернополян проти цього. Бо тільки спільними зусиллями ми зможемо вирішити цю проблему, якщо тернополяни не будуть сидіти, склавши руки. І архітектори, і юристи в один голос кажуть, що це є незаконне будівництво, навіть немає такого поняття як «соціально-спортивний центр» в містобудівній документації, – розповів учасник ініціативної групи з протидії будівництва у парку Нацвідродження Олег Синовець.

Активістам вдалося зібрати понад 500 підписів проти забудови парку Нацвідродження. Підписи та відео з дрону будуть використані для звернень до президента та Кабміну, ДАБі України та Антикорупційного бюро. Збір підписів триває, у центрі будуть встановлені точки, де їх збиратимуть.