Субота , 20.04.2024

Житель Тернопільщини викрав автомобіль у свого роботодавця і отримав три роки тюрми

Три роки тюрми отримав раніше судимий чортківчанин за крадіжку авто у свого тимчасового “роботодавця”.

На злочин чоловік пішов, бо не отримав від роботодавця усіх обіцяних грошей.

Інцидент трапився ще у вересні 2017 року. Тоді підозрюваний Руслан П. та потерпілий виконували ремонтні роботи. По завершенні їх, потерпілий заплатив підозрюваному не за усі об’єкти.

Мовляв, гроші за них віддасть трохи пізніше. Така позиція чоловіку не сподобалась, відтак наступного дня на роботу не вийшов, а все надзванював роботодавцю, аби віддав решту грошей. А згодом так взагалі вирішив помститись, викравши у нього “Жигулі”.

Причому, зробив це посеред білого дня у Чорткові, замінивши навіть за допомогою знайомого замок запалювання. Однак доїхати до свого дому на чужих “Жигулях” не вдалось, бо ті заглохли наприкінці села Мухавка Чортківського району.

Злодій не розгубився, попрямував додому, а наступного дня затягнув авто разом із знайомими до одного з них на подвір’я. Їм він розповів, що купив “Жигулі” за 500 доларів. Окрім того, у багажнику авта чоловік виявив болгарку, вартість 1,5 тис. грн, яку також продав знайомому всього за 100 грн.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся і просив його суворо не карати. Але суд таки призначив йому реальне покарання. Він визнав його винуватим у злочині за ч.2 ст. 289 КК “Незаконне заволодіння транспортним засобом”та ч.2 ст. 185 КК “Крадіжка”, дав три роки тюрми. Плюс додав до призначеного покарання ще два місяці із частково невідбутого ним покарання за вироком суду від 2015.

Наразі вирок у дію ще не вступив. На оскарження його є 30 днів. До вступу вироку у дію, чоловік перебуватиме за гратами. Адже як запобіжний захід для нього було обрано тримання під вартою.

Ольга КРАВЕЦЬ