П’ятниця , 19.04.2024

Злодій, який обікрав костел у Бережанах, сяде на три роки

У Бережанах до трьох років і трьох місяців тюрми засудили чоловіка, що обікрав костел Святих Апостолів Петра та Павла Римсько-Католицької парафії у 2016. 

З костелу виніс статуетки “Пресвятої богородиці”, церковний одяг, 9 чаш та ряд іншої атрибутики на суму 8 тис. 325 грн.

Збути “товар” чоловік спробував того ж дня у церкві Пресвятої трійці. Її представники і викликали поліцію, що уже затримала злодія.

Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду від 4 квітня. Як зазначено у матеріалах суду, обвинувачений — уродженець Бережанського району Степан В., має кілька судимостей за крадіжки.

У суді свою вину визнав повністю, щиро розкаявся. Розповів, що 30 березня 2016 після крадіжи речей з костелу попрямував до будівлі церкви Пресвятої Трійці, розташованій на Площі Ринок.

Там у кущах троянд заховав пакунок із вкраденими речами, вийнявши звіти тільки дві статуетки Божої Матері. Їх спробував продати перехожим на вулиці, але покупців не знайшлося. Тоді повернувся до кущів, витягнув пакунок і зайшов у ту саму церкву.

Там уже одному чоловіку запропонував придбати у нього щось. Той попросив злодія зачекати і пішов кудись. Чекав Степан на вулиці і дочекався приїзду поліції. У вчиненому їм зізнався. У суду він попросив суворо його не карати.

Не карати суворо його просив у суду і представник потерпілої сторони. І заявив про відсутність у нього до підсудного претензій матеріального та морального характеру. Однак суд прийшов до висновку, що перевиховання підсудного не можливе без ізоляції від суспільства.

Відповідно суд визнав Степана В. винним у крадіжці — ст. 185 КК, частина ІІІ і дав три роки і три місяці тюрми. Наразі вирок законної сили ще не набрав.

Ольга КРАВЕЦЬ