Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині засудили чотирьох хуліганів, які познущались над дитиною

За позбавлення волі малолітнього засуджено 4 осіб. Неповнолітнім встановлено іспитовий строк.

Прокурором Чортківської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо вчинення хуліганства групою осіб, незаконного позбавлення волі малолітнього.

Обвинувачем доведено у суді, що 5 листопада 2017 року група осіб у складі 5 чоловік (троє з яких неповнолітні та один малолітній) позбавили волі малолітнього, що перебував на вулиці одного із сіл Заліщицького району. Незважаючи на плач та крики хлопця, зловмисники обмотали його голову скотчем, запхнули в багажне відділення автомобіля на литовській реєстрації і відвезли потерпілого на закинуту територію тракторної бригади. Там обвинувачені побили потерпілого та, погрожуючи фізичною розправою, направили на малолітнього предмет, схожий на пістолет і декілька разів натиснули на спусковий гачок, після чого припинили свої злочинні дії, перед тим записавши їх на камеру мобільного телефона.

Заліщицький районний суд погодився з позицією прокурора та засудив повнолітнього обвинуваченого за ч.2 ст.146, ч.4 ст.296 КК України до покарання у виді 4 років 4 місяців. Трьом неповнолітнім співучасникам злочину також призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки, однак із врахуванням їх молодого віку на підставі ст.ст.75,104 КК України звільнено від покарання із встановленням іспитового строку на 1 рік. До малолітнього хулігана застосовано примусові заходи виховного характеру, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.