Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині злодії обікрали жінку на 100 тисяч

Зловмисники винесли з помешкання жительки Заліщиків всю знайдену готівку, тим самим завдали збитки на суму майже 100 000 гривень. Причина проста – не уважність та заклопотаність, саме так можна назвати чому жінка не зачинила вхідні двері.

Подія трапилась, 27 лютого, в період відсутності власників помешкання. Зловмисники без проблем потрапили до середини, адже сама господиня залишила відчинені вхідні двері Невідомі особи обнишпоривши кімнати, знайшли сховок з цінностями. Як наслідок зникло 10 000 гривень, 200 американських доларів та всі ювелірні прикраси. Завдані збитки вона оцінила в 100 000 гривень.

Як розповіли сусіди потерпілої, того дня в під’їзді багатоповерхівки вони бачили двох смуглявих жінок. Незнайомки ходили від квартири до квартири під різними поводами: то просили милостиню, то купували горіхи. Так, крадійки не оминули помешкання 28-річної жительки Тернопільщини, яка через заклопотаність не зачинила двері.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно частини 3 до статті 185 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції закликають усіх мешканців краю взяти на озброєння кілька порад:

– пам’ятайте, що незважаючи на те, на скільки часу ви покидаєте помешкання чи знаходитесь неподалік, завжди замикайте вхідні двері. Адже одного разу ви можете знехтувати правилами безпеки, а потім станете черговою жертвою пройдисвітів.

Не забувайте, що зачинений будинок, це не гарант того, що до середини ніхто не потрапить. У всіх випадках господарі залишають ключі від помешкання в легкодоступних та відомих місцях, таких як, підвіконник, килим, взуття, або й зовсім не зачиняють вхідні двері.

Якщо ви помітили підозрілих осіб, які приїхали до села чи міста, та викликають у вас сумніви, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».