Вівторок , 19.03.2024

Тернопільський бізнесмен побив волинських журналістів: як це було (ВІДЕО)

Журналісти, котрих побив тернопільський бізнесмен – повернулися додому. Роман Харченко та Сергій Шаповал, які розслідували діяльність підпільних АЗС розповіли про подробиці справи.

Один із пунктів перевірки був на території підприємства «Агро-дружба», директором якого називають місцевого аграрія Романа Когута. Заправник провів журналістів в кабінет директора.

Замість будь яких пояснень, каже Сергій Шаповал, директор зі своїм помічником зачинили двері на ключ та почали бити хлопців. Найбільше дісталося оператору. Його били власною фотокамерою по голові. Як наслідок розбита апаратура, струс мозку та численні гематоми. А журналіст отримав розсічення під оком.

Директор підприємства, Роман Когут, звинуватив знімальну групу в крадіжці та написав заяву до поліції. Побої журналістів і розбиту камеру пояснив тим, що вони впали, коли намагалися втекти. Натомість, заяву від побитих журналістів, прийняли не одразу. Також, не одразу надали і медичну допомогу, скаржиться побитий оператор.

Однак, після розголосу в всеукраїнських ЗМІ, у райвідділі дали хід справі. Ані фотоапарат, яким розбили голову оператору, ані карту пам”яті з відзнятим матеріалом, сілдчі не поспішали долучити до речових доказів. Лише за вимогою знімальної групи 12го каналу камеру таки вилучили. А от доля флеш-карти – невідома. Наразі, справу перевели до обласного управління поліції. Окрім того, вона перебуває на контролі в омбудсмана Людмили Денісової. Незважаючи на все, журналісти обіцяють продовжити своє розслідування, щодо незаконних АЗС. У свою чергу 12-ий канал слідкуватиме за ходом розслідування, щодо побиття знімальної групи.