Четвер , 28.03.2024

Тернопільські актори зіграють відому комедію “Сам удома”

В Українському Домі “Перемога” 22 квітня відбудеться прем’єра вистави англійською мовою за мотивами кінострічки «Сам удома».

Це вже не перша вистава англійською мовою у постановці учасників English Drama Club. Були ще «Том Сойєр», «Історія кохання Купідона та Психеї» і «Три горішки для Попелюшки». Цього разу, організатори обрали складне завдання – сценарій кінокомедії на 39 сторінок тексту англійською мовою! Вистава складається із 18 сцен, задіяні 25 дійових осіб, з них 14 дітей, одна дитина виконує навіть 2 ролі, 10 дорослих. Тому, аби добряче підготуватися пройшло чимало часу.– Розпочали ще у жовтні, – каже керівник англомовного клубу English Drama Club Надія Тихоліз. – Дуже складно ставити вистави англійською мовою. «Том Сойєр» був на півгодини, а ця вистава аж на 1 годину 20 хвилин. І у ній гратимуть навіть дітки від 5 рочків. Головну роль Кевіна виконує учень 6 школи Микита Рожко і в нього 20 сторінок англомовного тексту! Уявіть собі, я почала вчити англійську в 5 класі, а цей хлопчик, якому 11 років, а у нього вже головна роль.

Злодія Гаррі гратиме Валентин Шабанов, учень 29 школи, а його друга Марва – Андрій Теслюк, учень 14 школи. Організатор наголошує, це розмовна англійська мова, але рівень знання мови у глядача має бути високим. Проте, оскільки комедію «Сам удома» усі переглядали по телевізору зрозумілою вистава буде для усіх, пише “Галас”.

«Сам удома» – це комедія усіх часів про пригоди відважного малюка, який сам захистив будинок своїх батьків від грабіжників. Комедія уже більше двох десятків років тримається в топ-100 найпопулярніших фільмів. Тож варто прийти й на перегляд вистави у Тернополі. Учасники English Drama Club дуже старанно готувалися до цієї вистави, тому заслуговують на увагу від тернополян. Початок о 17:00 в Українському домі «Перемога», вже цієї неділі, 22 квітня.Режисери вистави «Сам удома» – керівник English Drama Club Надія Тихоліз, актор тернопільського народного драматичного театру-студії «Сузір’я» Юрій Лаховський та студент 4 курсу театрального відділення Богдан Шаповал.