Субота , 20.04.2024

У Тернополі не пустили на ринок 2900 літрів фальсифікованого алкоголю (ФОТО)

Понад 2900 літрів фальсифікованого алкоголю виявили правоохоронці Тернопільщини у підпільному цеху.

Діяльність підпільного алкогольного цеху припинили працівники управління захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з ГУ ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області.

Задокументована діяльність міжрегіональної групи осіб, які на території міста Тернополя організували підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю.

Встановлено, що виготовлена з порушенням встановлених технологічних норм продукція реалізовувалася також на території суміжних областей.

За результатами проведення санкціонованих обшуків на території Тернопільської та Закарпатської областей було вилучено фальсифіковану алкогольну продукцію та знаряддя злочину, зокрема: 500 літрів спирту, 4840 пляшок ємкістю 0,5 літра готової контрафактної продукції відомих торгових марок, 5000 марок акцизного податку з ознаками фіктивності, обладнання для виготовлення і розливу фальсифікату.

Незаконне виробництво сурогату здійснювалося в антисанітарних умовах із компонентів сумнівної якості. Ступінь загрози життю та здоров’ю споживачів всановлюється.

Кримінальне провадження розпочато за частиною першою статті 199 та частиною другою статті 204 ККУ, повідомляють у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.