Субота , 20.04.2024

У ТНЕУ вибрали нового-старого ректора (ФОТО, ВІДЕО)

У Тернопільському економічному університеті  обирали нового ректора.

За виборами стежила команда Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР НАЖИВО.

На посаду ректора ТНЕУ претендували троє  – Андрій Ігорович Крисоватий, Оксана Миколаївна Ляшенко, Володимир Петрович Мартинюк.

Голосування розпочалося о 9 год ранку і тривало до 15 год. Далі майже 4 години рахували голоси. За попередніми підрахунками за Андрія Крисоватого виборці віддали понад 75 відсотків голосів. Другим у ретингу йде Володимр Мартинюк – 13 відсотків, Оксана Ляшенко – понад 2  відсотки, – повідомляють у прес-службі навчального закладу.

Вибори проводилися шляхом таємного голосування на єдиній виборчій дільниці у першому корпусі ТНЕУ.

Нагадаємо, сьогодні під час прямого ефіру на сторінці МедіаТОРа Андрій Крисоватий зазначив, що вірить у свою перемогу.

– Хвилювань немає, нормальний, робочий настрій. На посаді не втомився, повний сил. Я не думаю, що я програю вибори, – каже Андрій Крисоватий. – Як в.о. ректор зазначу, що процедура виборів забезпечена відповідно до чинного законодавства,  бюлетені перераховані, урни опечатані. Кардинальних змін не плануємо, бо зміни, то постійний процес і за останні 5 років, ми напрацювали добрий рейтинг та визнання іноземними партнерами.

Варто зазначити, конкурс на заміщення посади ректора Тернопільського національного економічного університету оголосило Міністерство освіти і науки України наказом від 24 січня цього року. Охочі обійняти цю посаду мали можливість подати документи до 29 березня. Першим проявив бажання Андрій Крисоватий. Згодом на цю посаду з’явилось ще двоє претендентів Оксана Миколаївна Ляшенко та Володимир Петрович Мартинюк.