П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі готуються встановити новий рекорд – приготують 1500 літрів польської страви «Журик»

Тернопіль вкотре намагатиметься поборотися за статус гастрономічної столиці Україні.

Адже вже цієї неділі, 6 травня, файне місто планує встановити ще один кулінарний рекорд і приготувати 1500 літрів традиційної польської страви із назвою «Журик».

Приготування відбудеться 6 травня на Театральному майдані Тернополя. Опісля приготування (а це орієнтовно о 17.00 год.) журик роздаватимуть усім присутнім гостям та бажаючим безкоштовно.

Як розповідають організатори рекорду, готуватимуть журик у величезному казані. А роздаватимуть страву разом з вареним яйцем, ковбасою та хлібом, щоб повністю дотриматися рецептури.

До слова, готують польську страву неспроста. Адже фестиваль «Тернопільська брама» – це відкриття туристичного сезону у файному місті Тернопіль.

А наше місто заснував коронний гетьман Ян Амор Тарновський, який за походженням був поляком, повідомляють організатори фестивалю.