Четвер , 28.03.2024

Житель Тернополя вбив свого товариша під час суперечки на політичну тему

У квартирі тернополянина правоохоронці виявили тіло загиблого чоловіка. Власник помешкання зізнався у скоєнні злочину – розповів, що вбив свого товариша під час суперечки на політичну тему.

 

З ознаками насильницької смерті, з колото-різаними ранами шиї, живота та грудної клітки другого травня у Тернополі виявили тіло чоловіка, 1948 року народження. Його у квартирі сусіда знайшов власний син та повідомив про це у чергову частину поліції.

На місце ймовірного злочину виїжджали керівники обласного управління поліції, слідчо-оперативна група, експерти та криміналісти.

У ході перевірки стало відомо, що на тілі пенсіонера п’ять ножових поранень. Поліцейські затримали відповідно до статті 208 КПК сімдесятирічного підозрюваного.

За словами старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Дмитра Пачковського, загиблий та підозрюваний того дня розпивали спиртні напої.

Вони, як стверджує затриманий, поминали товариша. Спочатку сиділи під будинком, а потім пішли в квартиру. Що трапилося далі, підозрюваний не розповідав.

Проте син загиблого каже, що повертався додому близько 21:30, на сходовій клітці зустрів сусіда, який спілкувався з мешканкою під’їзду. Чоловік йому повідомив, що в його помешканні батько з ножовими пораненнями. За його словами, до нього він прийшов під вечір, стікаючи кров’ю.

На місці вбивства працювали експерти та працівники карного розшуку. Менш як за добу підозрюваний розповів, що між ним та його сусідом виникла суперечка на політичну тему. Спочатку кожен свою правоту доводив словами, а потім співрозмовник схопив виделку і почав нею погрожувати підозрюваному.

Пенсіонер, захищаючись, взяв ніж та кілька разів вдарив ним нападника. Коли той впав, а через футболку просочилася кров, тернополянин намагався допомогти потерпілому, але не зміг. Аби відвести від себе підозру, пішов з квартири і вигадав історію.

Підозрюваному оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення відповідно до статті 115 частина 1 ККУ – умисне вбивство. Раніше в поле зору правоохоронців тернополянин не потрапляв. Триває слідство.