Четвер , 28.03.2024

Зелений туризм в Україні: ідеї від Doba.ua

Мрієте відпочити на природі, насолоджуючись мальовничими краєвидами та вдихаючи свіже повітря? Вас цікавить атмосфера українського села з його колоритом та традиціями?

Тоді зелений або сільський туризм – найкращий вибір! На щастя, в Україні цей напрямок відпочинку розвивається активно.

Цьому сприяє сама українська природа, самобутні традиції та колоритна культура. Питання полягає лише в тому, який напрямок краще вибрати.

Куди в Україні можна поїхати на зелений відпочинок, ми поцікавилися у сервісу добової оренди житла Doba.ua.

Природні багатства казкового Закарпаття

Саме на Закарпатті екотуризм є найбільш розвиненим та багатогранним, адже регіон славиться надзвичайно гарними краєвидами та багатою культурою: величні гори та казкові ліси приваблюють своєю загадковістю.

Найбільш популярним є відпочинок біля підніжжя гір, неподалік лісів, озер та річок, адже тут можна порибалити, назбирати грибів, ягід та лікарських рослин.

Окрім цього, на Закарпатті багато унікальних пам’ятників культури та історії, старовинних церков та замків.

Регіон багатий на цілющі мінеральні джерела, тому тут можна не лише відпочити та отримати позитивні емоції, а й покращити стан здоров’я.

Різнобарвна Львівщина

Стародавня земля Галичини пропонує туристам не лише природні багатства та гарні пейзажі, а також чудодійні лікувальні властивості мінеральних вод Трускавця та Моршина.

Регіон здивує етнографічною екзотикою Бойківщини та Лемківщини, порадує прихильників стародавніх замків, храмів та городищ.

Також тут можна відпочити в еко-садибах, що розташовані поблизу гір чи рік серед мальовничих ландшафтів. Тут пропонують навчити різним ремеслам, наприклад, ткати на верстаті, писати писанки та інше.

Щоб відпочинок був максимально зручним, може знадобитися оренда квартир. Львів пропонує варіанти доступного та комфортного житла.

Полтавщина – мальовничий козацький край

Незабутній відпочинок на мальовничих берегах Псла та Сули пропонує туристам Полтавщина. В першу чергу регіон славиться чудодійними властивостями миргородської мінеральної води.

Окрім природних скарбниць, цей край просочений народними традиціями, віруваннями та козацьким духом. Тут можна відвідати багаточисленні пам’ятники культури та історії.

Для туристів відкрито двері еко-садиб, де можна усамітнитися та почастуватися вирощеними в екологічно чистих умовах овочами та фруктами.

Рівне – екологічна чистота та красоти

Саме на Рівненщині, як не дивно, активно розвивається зелений туризм на базі численних еко-садиб. Тут можна або спокійно відпочити з родиною, або активно провести час з веселою компанією.

Садиби розташовані в екологічно чистій місцевості: могутні ліси, заповідники, глибоководні річки та мальовничі околиці приваблюють своєю красою та загадковістю.

Ви отримаєте незабутні приємні враження, якщо приїдете з метою зеленого туризму в Рівне. Зняти квартиру, щоб відпочити з комфортом, буде не складно завдяки онлайн-сервісу Doba.ua.

Це лише невелика частина екологічно чистих регіонів України, де пропонують послуги екотуризму. Наша країна багата на мальовничі краєвиди та розвинуту сільську місцевість, природні та культурні пам’ятники.