Субота , 20.04.2024

Земельний скандал навколо хабарника Кушнірика. Правда чи ні?

Нещодавно на новинних сайтах Тернопільщини була розміщена інформація про скандальну справу Кушнірика, якого підозрюють у шахрайстві.

Кушнірик

Неправомірна діяльність земельника полягає в тому, що він отримав хабара у розмірі 1500 доларів США для вирішення земельного питання та намагався передати його одному з керівників Держгеокадастру в Тернопільській області.

Журналісти вирішили дізнатись про цю справу більше: підтвердити або спростувати інформацію про отримання хабара.

Керівник комунального підприємства «Земельно-кадастрове бюро» Грицай Ігор Михайлович, де працює Іван Кушнірик, був вкрай здивований запитанням про можливу причетність до хабарницьких дій інженера-геодезиста і повідомив, що готовий звільнити його із займаної посади в разі підтвердження інформації про неправомірну дільність за вирішення земельного питання.

Сам Іван Кушнірик, інженер-геодезист підприємства і одночасно керівник приватного підприємства “Тергеоземпроект” сказав лише одне: “Цього не було!”.

Аргументовано дати пояснення, спростувати звинувачення та доступно пояснити ситуацію він не зміг.

Попередньо журналісти розминулися в коридорі установи, де він обговорював ситуацію в з іншим чоловіком. Краєм вуха вдалося почути, що ймовірно розмова була про те, що справа набула неочікуваного неприємного розголосу на тернопільських новинних сайтах.

Отож, спростувати інформацію про отримання хабара за вирішення земельних питань сьогодні не вдалось.

Нагадаємо коротко суть справи. Прокуратурою області встановлено, що сума хабаря з якою Кушнірик був затриманий складає 1500 долларів США.

Як інформує видання “Тернополяни”, головним фігурантом скандалу є власне Іван Кушнірик, який отримав хабар у розмірі 1500 доларів від одного з  підприємців та намагався передати його депутату міської ради.

Після отримання коштів, Кушнірик відразу ж намагався зв’язатися з депутатом, але депутат міськради відмовився від зустрічі та неправомірної вигоди.

В момент передачі хабаря Кушнірик був затриманий правоохоронцями.  Зараз чиновник отримав запобіжну міру з певним обмеженням пересування у нічний час, повідомляє Прокуратура Тернопільської області та далі продовжує працювати на своєму робочому місці.

Виникає логічне питання: чи можна так працювати і розпоряджатись нашою землею? Чекаємо на рішення суду і будемо тримати ситуацію під контролем.

Не дозволимо надалі проводити такі оборудки із землею!