П’ятниця , 19.04.2024

На заході України фальшивомонетники надрукували понад 6 мільйонів доларів США

У Тернополі скеровано до суду провадження стосовно осіб, що підробляли американські долари

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох осіб, які обвинувачуються у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту та збуті підробленої іноземної валюти.

Про це 30 травня повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2016-2017 років група осіб, маючи відповідні навички та знання у сферах графічного моделювання та налаштування технічних пристроїв, переслідуючи мету збагатитись у незаконний спосіб, систематично виготовляла та збувала підроблену іноземну валюту, номіналом 100 доларів США”. – йдеться у повідомленні прокуратури.

Зловмисники налагодили процес друку фальшивок у сусідній області. Завдяки вжитим правоохоронцями заходам, вдалось запобігти виходу на «чорний ринок» підробленої валюти в особливо великих розмірах, зазначають у прес-службі відомства.

Ще триває розслідування стосовно інших учасників, причетних до вищевказаного злочину.

Для того, щоб кожен, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності – правоохоронці закликають небайдужих громадян повідомляти правоохоронним органам про факти виготовлення, зберігання, збуту підробленої іноземної валюти (долари США)!

Нагадаємо, міжрегіональне злочинне угруповання, яке діяло на заході України і займалося виробництвом фальшивої валюти, викрили у липні минулого року.

Тоді, за попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на більше ніж шість мільйонів доларів США.

Читайте також:
На Тернопільщині друкували якісні фальшиві долари номіналом 100 та 50