П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільщині відкрили літній туристичний сезон святкуванням Дня міста Збараж (ФОТО)

Тернопільська область – це благодатний край з понад 30 замками та двома великими духовними центрами, які є перлиною та окрасою нашої області.

Саме духовні святині у Зарваниці та у Почаївській лаврі щороку приваблюють до нашого регіону понад два мільйони туристів. І це саме той напрям, який потрібно розвивати та популяризувати надалі.

Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття літнього туристичного сезону, що цьогоріч стартував із міста Збараж.

Саме сьогодні, 6 травня, славне місто Збараж також відзначає свій 807-літній ювілей. Тому два свята вдалося об’єднати та запросити на святкування гостей з багатьох регіонів України та близького зарубіжжя. Відбулося дійство поблизу Збаразького замку, який сьогодні є візитівкою Збаразького району та Тернопільської області.

«Ми сьогодні вітаємо не тільки місто Збараж з понад 800-літньою історією, а також відкриваємо літній туристичний сезон. Символічно, що починаємо саме із Збаража, адже це історичне місце, де пов’язана історія та культура різних народів», – наголосив Степан Барна.

Водночас, голова ОДА підкреслив, що нам потрібно розвивати потенціал, який сьогодні маємо. Й для цього, зокрема, уже здійснюється ряд кроків та ініціатив.

«На початку цього року ми презентували проект «Тернопільське Придністер’я», який покликаний розвивати еко- та агротуризм. В рамках проекту об’єдналися кілька районів, попри які протікає річка Дністер. Встановлюємо також інформаційні вказівники до туристичних пам’яток, облаштовуємо інфраструктуру та розвиваємо малі міста – Кременець, Бережани, Збараж… Крім того, у цьому сезоні хочемо облаштувати стоянки на транспортних шляхах та на березі Дністра, адже наш Дністровський каньйон – це одне із семи чудес України.

Туристичний потенціал області також будемо презентувати на Міжнародному туристичному форумі «Ternopil Region Invest – 2018». А нещодавно в області стартував новий проект «Тернопілля історичне», що має на меті зібрати та систематизувати на одній електронній карті всі історичні місця області, які є або можуть бути цікавими для туристів. До цих місць також встановлюють інформаційні вказівники та спеціальні таблички», – поінформував Степан Барна.

Позиція обласної державної адміністрації, як бачимо, залишається незмінною, адже область зацікавлена, щоб до неї приїжджали гості та туристи. І чим більше буде гостей, тим більше можливостей щодо розвитку туристичної та економічної галузей нашого краю.

Й зацікавленість нашим регіоном – активна. Бачимо це на прикладі святкування Дня міста Збараж та старту літнього турсезону, де для гостей приготували багато цікавинок та сюрпризів.

Зокрема, частували на традиційному «Капусняк та вареник – Fest», організували змагання для школярів «Скарби Героїв» за участі ВГО СОКІЛ Тернопіль, показові виступи і лицарські бої Громадської організації Клуб історичної реконструкції «Збаразький Гарнізон», виступи гирьовиків, карбування монет, виступи скелелазів тощо. Дітей розважали на атракціонах та майданчиках. Завершилося святкування великим концертом.