Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині зникла неповнолітня дівчинка. Мама звернулась в поліцію

Про зникнення тринадцятирічної доньки 13 травня о 23:30 на лінію “102″ повідомила матір. Жінка заявила, що малолітня дитина пішла з дому, залишивши мобільний телефон, і про її місце перебування вона не знає.

На пошуки дівчинки по тривозі підняли Підгаєцьке відділення поліції. За словами начальника відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, неповнолітня у день зникнення пішла в сусіднє село готуватися до виступу на святі випускників. Куди ділася після репетиції, ніхто сказати конкретно не зміг.

Правоохоронці почали опитувати сусідів, об’їжджати навколишні села, спілкуватися з однолітками. Як з’ясувалося, на днях повернувся у село близький товариш зниклої. Двадцятисемирічний чоловік був на заробітках у Польщі і люди припустили, що дівчина могла бути з односельчанином. Проте його мобільний не відповідав. На зв’язку чоловік з’явився близько п’ятої ранку 14 травня. Повернулася додому у цей час і зникла дитина.

За словами неповнолітньої, за нею дійсно приїхав знайомий, аби завезти додому. Проте дорогою автівка заглохла і пара поверталася на хутір пішки, а це майже 10 кілометрів. За попередніми даними, обоє були тверезими. Не стала дитина і жертвою насилля – на її тілі поліцейські не виявили жодних ушкоджень.

Правоохоронці просять батьків ретельніше стежити за дітьми, спілкуватися з ними на різні теми, цікавитися про те, з ким і про що вони спілкуються.