Субота , 20.04.2024

Порошенко змінив риторику щодо припинення війни на Донбасі: пояснення експерта

Порошенко під час перемовин щодо врегулювання ситуації на Донбасі вже не говорить про припинення війни, про тиск на Росію.

Його риторика – концентрація на процесі, а не на результаті. Таку думку сайту “24” висловив дипломат, експерт “Майдану закордонних справ” Олександр Хара.

За словами фахівця, Порошенку потрібна була зустріч з лідерами Німеччини і Франції, щоб проінформувати Меркель і Макрона про те, що відбувається на фронті і у відносинах з РФ. А також про свої “неабиякі” досягнення в економічній, політичній та інших сферах.

Порошенко, вважає Хара, схоже, задоволений. Тому що Меркель і Макрон не надто сильно критикували його недоліки, зокрема, в боротьбі з корупцією.

З точки досягнення миру Порошенко на зустрічі з Меркель і Макроном нічого особливого не отримав.

Тому що нам постійно розповідають про перемовини Тристоронньої контактної групи в Мінську, що немає альтернативи мінським угодам і мирному врегулюванню ситуації на Донбасі.

Це намагання влади піти від відповідальності і того, що треба зробити, щоб наблизити припинення війни на найбільш прийнятних для України умовах, – переконаний Олександр Хара.