П’ятниця , 29.03.2024

Ралі з проблисковим маячком: на Тернопільщині водій, який уже наробив біди, знову відзначився (ВІДЕО)

З проблисковим маячком на даху автівки нетверезий водій без прав влаштував ралі в Збаражі.

Одразу три адміністративні протоколи поліцейські Збаразького відділення поліції склали на жителя села Вищі Луб’янки. Молодик мало того, що сів за кермо в стані алкогольного сп’яніння, не маючи на це дозвільних документів, ще й увімкнув прилаштований на даху транспортного засобу червоний проблисковий маячок.

Зі слів заступника начальника Збаразького відділення поліції Володимира Гарасиміва, повідомлення про те, що вулицями села Вищі Луб’янки на автомобілі ВАЗ 2107 червоного кольору роз’їжджає нетверезий водій, надійшло до поліцейських телефоном. До населеного пункту виїхав наряд групи реагування патрульної поліції. Підозріле авто правоохоронці помітили вже на дорозі в напрямку райцентру. На вимоги поліцейських про зупинку водій не реагував, навпаки, додав швидкості. Зупинити лихача вдалося вже у Збаражі, застосувавши для перекриття дороги ще один службовий автомобіль.

Як з’ясувалося, в автівці перебував і власник транспортного засобу. Чоловік був напідпитку, а горе-водієві доручив вести легківку, будучи переконаний, що той тверезий. Проте, як засвідчила експертиза, зловмисник теж перебував у стані алкогольного сп’яніння. У його крові було виявлено 0,7 проміле алкоголю.

-Більше того, зловмисник не мав права керувати транспортним засобом, адже в лютому цього року суд позбавив його такої можливості через наїзд на пішохода у стані алкогольного сп’яніння, – розповів Володимир Гарасимів. – До слова, з початку року на Збаражчині 38 осіб були притягнені до відповідальності за керування транспортом у стані сп’яніння. З них у квітні – 13 осіб, а за перші дні травня – вже троє. Тому закликаю громадян бути відповідальними учасниками дорожнього руху, бо, якщо вас не лякають великі суми штрафів, то пам’ятайте, про те, що наражаєте себе та оточуючих на смертельну небезпеку.

А от випадок із застосуванням проблискового маячка заслуговує окремої уваги, адже з початку року на Тернопільщині задокументовано лише один такий факт – в обласному центрі. Любитель особливої їзди зі Збаражчини став другим, кому за порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв – стаття 122-5 КУпАП загрожує накладення штрафу в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Понесе зловмисник відповідальність і за керування транспортом без відповідних документів(стаття 126 КУпАП) та повторне керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння(стаття 130(ч.2) КУпАП) .