П’ятниця , 19.04.2024

Сьогодні на Тернопільщині проходить рекордне ЗНО

Сьогодні, 24 травня, проходить зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. На Тернопільщині для участі у тестуванні зареєструвалася рекордна кількість абітурієнтів – понад 10 тисяч.

ЗНО з української мови та літератури є обов’язкове для всіх абітурієнтів. Це тестування поєднують з державною підсумковою атестацією. Цього року ЗНО з української мови та літератури складають й учні ПТУ.

«Найбільше учасників через те, що цей предмет обов’язковий для всіх абітурієнтів. Тестування триватиме 3 години.  Загальна кількість завдань роботи – 58. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 104. На кожному пункті тестування стежать за дотриманням правил, у разі порушення учасника тестування попросять залишити аудиторію. Тому не варто ризикувати», – відзначає відповідальний за організацію тестування на Тернопільщині Юрій Шайнюк.

До слова, основна сесія зовнішнього незалежного тестування-2018 розпочалася 22 травня іспитом з математики. Завершиться цьогорічне ЗНО у червні.

На черзі тестування з іноземних мов: іспанську, німецьку та французьку мову складатимть 29 травня, англійську мову – 1 червня, пише “ЗЗ”.