П’ятниця , 29.03.2024

Убивця 23-річної дівчини подав апеляцію і тепер сидітиме на 1 рік менше

Убивця продавчині з міста Теребовлі сидітеме за ґратами 14 років

Прокуратурою області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно раніше неодноразово судимого за тяжкі злочини 34-річного місцевого жителя за ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний із проникненням у житло, інше приміщення), ч.4 ст.187, (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п.6 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів).

Державним обвинувачем у суді доведено, що у 2014 р. чоловік у чортківському магазині «Живі квіти», пригрозивши продавцю ножем, заштовхав її у підсобне приміщення, де зв’язав руки та відкрито забрав 200 грн готівки і акумулятор до мобільного телефону «Samsung GT-S5300».

Крім того, у торговому залі магазину зловмисник викрав із каси 6 тис 800 грн денної виручки і втік.

У січні 2015 року обвинувачений проник у торговий павільйон м.Теребовлі та умисно наніс декілька ударів ножем 23-річній продавчині.

Убивши дівчину, чоловік забрав 2 тис. 820 грн і втік з місця події. За кілька днів його затримали правоохоронці.

Суд першої інстанції, погодившись із позицією прокурора, призначив винній особі покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд апеляційної інстанції, зваживши на невиліковну хворобу підсудного, частково пом’якшив покарання, засудивши його до 14 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.