Вівторок , 19.03.2024

35 і 52-ох: оприлюднили список футбольних клубів, яких підозрюють у договірних матчах

З 52-ох професійних футбольних клубів України 35 заплямовані в участі у договірних матчах.

Міністр внутрішніх справ Арсен Авков опублікував імена футбольних клубів, які підозрюються в організації договірних матчів. Мова йде як про клуби УПЛ, так і Першої та Другої ліги. А також команди, які грають на першість області.

Серед названих імен є дві команди, які наступного сезону представлятимуть україни у Лізі Європи – це полтавська «Ворскла» та луганська «Зоря». Також з команд УПЛ є донецький «Олімпік», «Олександрія» та кропивницька «Зірка». В переліку також є і київський «Арсенал», який виграв Першу лігу та отримав право виступу в УПЛ.

Загалом мова йде про такі клуби:
«Волинь» (Луцьк), «Геліос» (Харків), ФК «Суми», «Миколаїв», «Балкани» (Одеська область), «Кремінь» (Кременчук), «Десна» (Чернігів), «Нива» (Вінниця), «Інгулець» (Кіровоградська область) «Суднобудівник» (Миколаїв), «Говерла» (Ужгород), «Жемчужина» (Одеса), Таврія (Сімферополь), «Олександрія», «Зоря» (Луганськ), «Ворскла» (Полтава), «Колос» (Київська область), «Черкаський Дніпро», «Олімпік» (Донецьк), «Полтава», «Оболонь» (Київ), «Зірка» (Кропивницький), «Нафтовик» (Охтирка), «Буковина» (Чернівці), «Енергія» (Нова Каховка), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ), «Металург» (Запоріжжя), «Нікополь», «Реал Фарма» (Овідіополь), «Кристал» (Херсон), «Арсенал» (Київ), «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні), «Петриківка» (Дніпропетровська область).

Варто додати, що Аваков говорить про 35 клубів, у той час як на відео лише назви 33 команд. При цьому відомо, що зранку обшуки проводилися у колишнього тренера «Маріуполя» та «Карпат» Олександра Севидова, однак клубу у списку немає.

Нагадаємо, 22 травня оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіціі під процесуальним керівництвом Генпрокуратури провели 40 санкціонованих обшуків у Києві та Київській, Житомирській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Миколаївській та Чернігівській областях.

За інформацією слідства, в Україні роками працювало 5 організованих груп, у діяльність яких було залучено 35 футбольних клубів з 10 областей. До складу ОЗГ входили президенти клубів, колишні і діючі гравці, арбітри, тренери, навколофутбольні комерційні структури. Всього задокументовано участь 320 фігурантів по 57 доведеним епізодами.

Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочинного діяння, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) і ч. 1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результат спортивних змагання) ККУ.

Джерело: zaxid.net