Четвер , 28.03.2024

8 простих правил, які допоможуть не набрати зайву вагу після 40 років

Сорок – це ще не старість: у цей час жінка перетинає золотий меридіан, стає глибшою і осягає мудрість багатьох аспектів життя.

Але організм вже починає свої “перевтілення” і деякі деталі, на які Ви можливо раніше не звертали уваги, ставлять Вас перед фактом, що життя тепер інше.

Після сорока жінка переживає колосальні вікові зміни: гормон молодості “естроген” виробляється все повільніше, затримуючи метаболізм. Звідси і з’являється така незрозуміла і безпідставна повнота, коли Ви завжди були стрункою.

Що ж відбувається насправді, і як запобігти небажаним наслідкам?

На жаль, молодість – не вічна, і будь-яка квітка в’яне. Цей процес зупинити неможливо, але пригальмувати його цілком реально.

Організм жінки зменшує свої функціональні обороти в цілому. Яєчники перестають бути активними як раніше, щитовидна залоза, через екологію та стреси, працює гірше. Шкіра та нервова система теж страждають: з’являються пігментація і дрібні зморшки!

Але ж навколо нас величезна кількість доглянутих і прекрасних жінок за сорок, по ним і не скажеш, що вони переживають усі перераховані вище моменти, а справа полягає ось у чому…

З ослабленням роботи травної системи і обміну речовин, слід більш уважно ставитися до свого раціону, інакше звичне харчування призведе до проблем зі здоров’ям і небажаною зайвою вагою.

Чим же харчуватися жінкам після сорока?

Не варто турбуватися завчасно, у нашому світі все закономірно, а значить, якщо організму чогось бракує, то його з легкістю можна заповнити завдяки включенню в раціон деяких продуктів харчування.

Наприклад, білки молочного і рослинного походження здатні компенсувати вікові зміни в організмі.

  1. Вашими друзями повинні стати домашній і твердий сир, гриби. Білок тваринного походження (до нього відноситься м’ясо) стає занадто важким для засвоєння організмом. Якщо є така можливість, то зменште його вживання або ж перейдіть до менш жирних сортів: кури і кролики.

Оскільки обмін речовин знижується, то будь-яка пізня або важка вечеря обов’язково залишать свій слід на Вашій фігурі.

  1. Для того, щоб уникнути повноти, відмовтеся від великої кількості солоної і солодкої їжі.
  2. Більше пийте воду. Випивайте, як мінімум, одну склянку після пробудження. Це допоможе збадьоритися і активно розпочати день.

Швидкі вуглеводи

  1. Солодка випічка, фастфуд і цукор відносяться до швидких вуглеводів. Вони не дають відчуття насичення, швидко розщеплюючись в шлунковому соку, перетворюються в жир.

Якщо Ви не готові відразу відмовитися від швидких смаколиків, то робіть це поступово, так Ви легше звикнете.

Звичайно ж інколи допустимо з’їсти шкідливу їжу, але тільки в першій половині дня і тільки разом із продуктами, які багаті на клітковину.

Кунжут

  1. Гінекологи особливо радять звернути увагу на кунжут. Він багатий на фіто естрогени (своєрідний аналог жіночих гормонів). Однак вживати його вато з обережністю, бо кунжут містить 560 калорій на 100 грам продукту. Людям з надмірною вагою радять не більше трьох чайних ложок на день.
  2. Алкоголь – найлютіший ворог усіх жінок.
  3. Жирна морська риба – це відмінне джерело омега-3, жирних кислот. Вони необхідні для краси волосся і пружності шкіри. До речі, для поліпшення інтелекту і пам’яті прописують БАДи, – полінасичені жири.
  4. Дробне харчування

Насправді, твердження що потрібно менше їсти, щоб схуднути абсолютно неправильне. Організм, відчуваючи голод, починає запасатися харчами, відкладаючи підшкірний жир.

Правильним є дробне харчування: вживання легкої їжі кожні 2-3 години, тим самим запускаючи метаболізм.

У будь-якому віці варто дотримуватися перерахованих вище правил. Не чекайте поки Вам стукне 40, Ви завжди можете виглядати впевнено і привабливо.

Джерело