Четвер , 18.04.2024

Варення з вишні: рецепти на зиму – з та без кісточок, з шоколадом та лимоном

Варення з вишні – це не тільки смачний, але ще і дуже корисний десерт, адже при його приготування зберігається маса корисних речовин. А саме цього так бракує взимку!

Як приготувати варення з вишні без кісточок, з ними, а також з шоколадом та лимоном – шукайте рецепти далі в матеріалі.

Варення з вишні відрізняється дуже ніжним ароматом і смаком, під час його приготування ягоди карамелізуються і смакують просто неймовірно.

Варіантів приготування існує безліч – є рецепти з кісточками, без, з лимоном, шоколадом, в мультиварці, “п’ятихвилинка”… Але який рецепт ви б не обрали, обіцяємо, що смак вас здивує!

Рецепт варення з вишні без кісточок “п’ятихвилинка”

Цей рецепт точно сподобається тим, хто слідкує за фігурою, адже в нього не дуже багато цукру та максимум корисних властивостей вишні.

Інгредієнти:

– вишня – 1,7 кг;
– цукор – 700-800 гр.

Рецепт приготування варення з вишні без кісточок “п’ятихвилинка”:

Рецепт варення з вишні без кісточок “п’ятихвилинка”

  1. З промитої ягоди видаліть кісточки, пересипте її цукром, перемішайте і дочекайтеся виділення соку.
  2. Поставте вишню на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи, після закипання проваріть варення 5 хв, знімаючи пінку. чим частіше ви будете знімати пінку – тим прозорішим вийде варення.
  3. Зніміть варення з вогню та дайте його повністю охолонути, за цей час варення загусне. Потім ще раз доведеться варення до кипіння і проваріть ще 5 хвилин. Повторіть цей процес ще раз. Після третього варіння можете розливати варення по стерилізованих банках. Переверніть банки, поставте в тепле місце і дайте йому повністю охолонути.

Рецепт варення з вишні з кісточками

Рецепт варення з вишні з кісточками

Інгредієнти:

– вишня – 1 кг;
– цукор – 1 кг.

Рецепт приготування варення з вишні з кісточками:

  1. Залийте вишню водою та залишіть на 10-15 хвилин. Пропорції в цьому рецепті 1:1 (вишня – цукор). Тож якщо хочете більше варення – пропорційно збільшуйте кількість інгредієнтів. На кожен кілограм цукру вам знадобиться 1 склянка води.
  2. Залийте цукор водою та зваріть цукровий сироп, цукор має повністю розчинитися. В киплячий сироп викладіть обсушену вишню та виключіть вогонь, залиште настоюватись 6-7 хвилин.
  3. Вийміть вишні шумівкою з сиропу. Доведіть сироп знову до кипіння і знову викладіть вишню. Всього це треба зробити тричі. Якщо вишня не довариться за три рази – проваріть її на повільному вогні ще хвилин 10-15. Після цього викладайте варення у попередньо простерелізовані банки.

Рецепт варення з вишні та шоколадом

Рецепт варення з вишні та шоколадом

Інгредієнти:

– вишня з кісточками – 600 гр;
– цукор – 200 г;
– темний ром або коньяк за бажанням – 50 мл;
– чорний шоколад – 100 гр;
– вода – 50 мл;
– 1 ст.л. лимонного соку.

Рецепт приготування варення з вишні та шоколадом:

  1. Видаліть з вишень кісточки, викладіть їх у каструлю та залийте водою. Додайте сік лимона та цукор й доведіть все до кипіння. Варіть варення на повільному вогні 20-25 хвилин. За бажанням додайте коньяк або ром.
  2. Зніміть з плити, додайте у каструлю шоколад та розмішайте до повного розчинення. Після цього варення можна розливати по банках.

Рецепт варення з вишні та волоськими горіхами

Рецепт варення з вишні та волоськими горіхами

Інгредієнти:

– вишня – 1 кг;
– цукор коричневий – 500 гр;
– цукор білий – 500 гр;
– горіхи – 200 гр;
– сік лимона – 100 мл.

Рецепт приготування варення з вишні та волоськими горіхами:

  1. Горіхи вимийте, обсмажте і порубайте шматочками розмірами з кісточку.
  2. Вишні без кісточок потрібно начинити горішками. Викладіть в каструлю шарами, пересипаючи цукром (обидва види поєднати відразу). Через 8-10 годин поставити на плиту та довести до кипіння. Потім остудити і знову довести до кипіння.
  3. У процесі варіння варення потрібно помішувати і відразу прибирати піну. На останньому етапі додати лимонний сік, варення розлити по банках і закатати.

Рецепт варення з вишні та лимоном

Рецепт варення з вишні та лимоном

Інгредієнти:

– вишня – 600 гр;
– цукор – 210 гр;
– шоколад без добавок – 100 гр;
– ром – 50 мл;
– 1 лимон.

Рецепт приготування варення з вишні та лимоном:

  1. Закип’ятіть цукор з лимонним соком та перетріть суміш з вишнею. Викладіть у каструлю, додайте ром і варіть 15 хвилин.
  2. За кілька хвилин до повного приготування додайте шоколад і добре вимішайте. Після цього варення можна розливати по банках та закривати.

Нехай смакує!

Джерело: “24-ий канал”