Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині судять підприємців, що вкрали 270000 грн для ремонту доріг

На Тернопільщині підприємці-підрядники, що привласнили понад 270 тис грн для ремонту доріг, постануть перед судом.

Під процесуальним керівництвом Чортківської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у 2 кримінальних провадженнях за фактами розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт автомобільних доріг та облаштування тротуарів у районному центрі Тернопільської області.

Встановлено, що фізичні особи – підприємці внесли у акти приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ-2в) недостовірні відомості при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонту асфальтного покриття у Чорткові.
Внаслідок завищення вартості робіт 2 підприємцями привласнено бюджетні кошти, виділені Чортківському комбінату комунальних підприємств на суму 274 тис грн.

За результатами досудового розслідування обвинувальні акти стосовно підрядників за ч.1 ст. 191 (Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі), ч.2 ст. 358 КК України (Складання приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення), скеровані до районного суду.     Збитки в сумі 274 тис грн відшкодовані обвинуваченими в повному обсязі.