Четвер , 28.03.2024

Трьох депутатів міськради оштрафували за корупцію

На Тернопільщині 3 колишніх депутатів міськради оштрафовано за корупційні правопорушення.

штраф

За несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка припиняє таку діяльність за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, 3 колишніх депутатів Хоростківської міської ради Гусятинського району притягнуто до адміністративної відповідальності.

Працівниками поліції складено протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, відносно 3 депутатів Хоростківської міської ради Гусятинського району, які припинили повноваження.

За результатами розгляду протоколів Гусятинським районним судом правопорушників притягнуто до відповідальності. Кожен з колишніх народних обранців повинен сплатити штраф за скоєне правопорушення у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Довідково:
З початку цього року спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено та направлено до суду 98 протоколів про вчинення посадовцями області правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Судами розглянуто 81 справу (з урахуванням залишку минулорічних), з яких у 40 – прийнято рішення про притягнення винних до адміністративної відповідальності та накладення стягнення у вигляді штрафу на загальну суму понад 35 тис грн.

Читайте також:
Скільки коштують “золоті” та “срібні” медалі для випускників