Четвер , 18.04.2024

У Тернополі п’яний водій розтрощив “Москвича” (ФОТО)

2,32 проміле і збита електроопора – патрульні продовжують виявляти водіїв напідпитку.

ДТП Тернопіль

Водій Москвича не впорався з керуванням та заїхав в електроопору. Аварія трапилася близько 22-ї години на вулиці Текстильній.

Водій перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Розповів патрульним, що напередодні святкував з друзями. Кермувальник погодився пройти освідування, а свідки спостерігали за процесом.

Відтак, у крові водія виявили 2,32 проміле алкоголю. Це майже в 12 разів перевищує допустиму норму, інформують сьогодні, 18 червня, у прес-службі патрульної поліції Тернопільської області. 

На правопорушника патрульні оформили 2 адмінпротоколи за скоєну ДТП та нетверезу їзду, ще винесли постанову за відсутність усіх належних документів.

За інформацією поліцейських, найчастішими причинами аварійності на дорогах є порушення швидкісного режиму, порушення правил обгону, проїзду перехресть та керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадуємо, що за керування авто напідпитку передбачена відповідальність:

– якщо правопорушення вчинене вперше протягом року – штраф 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;
– якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року – штраф 20 400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки;
– якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за подібні дії – штраф 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

аварія у Тернополі

Читайте також:
На Тернопільщині п’яний водій зробив сальто на “Жигулях”