Четвер , 28.03.2024

Баптисти прогнозують 10% зростання своєї чисельності на Тернопільщині

На базі церкви «Благовіщення» м. Кременець Тернопільської області відбулася зустріч християн-баптистів Тернопільщини з першим заступником голови ВСЦ ЄХБ Ігорем Бандурою.

Захід був присвячений вирішенню поточних питань.

Як повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт баптистів України, учасники розповіли про ситуацію в церквах, про плани і перспективи.

Цього року майже у кожній церкві і групі відбуватимуться хрещення. Тернопільські баптисти спрогнозували, що у 2018 році обласне об’єднання зросте на 10 відсотків, а це чи не найбільший показник в Україні.

Вважається, що організація функціонує і розвивається, коли у неї щороку є приріст у 3 відсотки.

На зустрічі був присутній директор Апологетичного центру Іван Кундеренко. Він розповів про сучасні небезпечні рухи, які агресивно проводять роботу з протестантським середовищем.

Зокрема, це, за його словами, місія «Доброї вістки» на чолі з Оксу Паком, вони проводять семінари на тему «Таємниця прощення гріхів», у яких заявляють, що віруючі люди не грішать, а просто мають погані звички.

Небезпека, на думку Івана Кундеренка, полягає у тому, що вони претендують на найбільш правильне розуміння Писання, виключаючи при тому, що ще хтось може його правильно розуміти.

Станом на сьогодні у ТООЦ ЄХБ є 13 церков і 8 груп, які незабаром офіційно можуть стати церквами. “Нас мало, але у Божих очах ми важливі і не забуті”, – кажуть учасники зустрічі.