Четвер , 28.03.2024

В Агрохолдингу «Мрія» стартувала збиральна кампанія

Агрохолдинг «Мрія» приступив до збирання врожаю. Жнива стартували в Чернівецькій області з обмолоту озимого ячменю.

На черзі збір озимого ріпаку та озимої пшениці, які в цьому сезоні посіяні на площах 17,7 тис. га і 25,5 тис. га, відповідно. Всього в 2018 році «Мрія» планує зібрати урожай з 147 тис. га.

«У цьому році збиральна стартувала приблизно на тиждень раніше звичайних термінів. Це пов’язано з посухою і високими температурами в квітні і травні, не властивими для нашого регіону, – говорить операційний директор Агрохолдингу “Мрія” Андрій Григоров. – Весняна посуха негативно позначилася на стані посівів, особливо – ярих культур, в період активної вегетації яких практично не було опадів. Але, незважаючи на несприятливі погодні умови, в цьому сезоні ми розраховуємо вийти на планові показники по врожайності».

На жнивах «Мрія» задіє 68 власних та 36 найманих комбайни, а також близько 500 одиниць вантажного автотранспорту для вивезення і транспортування врожаю.

Елеватори Агрохолдингу повністю готові до приймання та доробки зерна.

Одночасно зі збором врожаю «Мрія» проводить підготовку ґрунту під посів озимих культур. Для ефективного проведення польових робіт Агрохолдинг продовжує поповнювати і оновлювати свій технічний парк.

Так, в березні 2018 року «Мрія» закупила 22 одиниці сільгосптехніки на суму 2,8 млн дол., а загальна сума інвестиції в технічний парк з 2015 року вже становить 29,2 млн дол.