Четвер , 28.03.2024

Житель Тернополя знайшов бойову гранату і наступного дня продав її за 400 гривень

У Тернополі чоловік знайшов та привласнив бойову оборонну осколкову ручну гранату Ф-1 . Далі тернополянин вирішив її збути.

бойова граната

Як результат — назароблявся на кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” і отримав 2 роки умовно.

На знахідку чоловік, відповідно до матеріалів суду, натрапив 25 квітня 2016. Далі її заховав за одним із закладів харчування на вулиці Шептицького. І уже наступного дня її збув за 400 грн.

За такі дії чоловіку загрожувало від 2 до 5 років. Утім, чоловік уклав угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Суд її затвердив.

Відповідно, вироком від 13 червня суд визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та призначив йому за даним кримінальним правопорушенням узгоджене сторонами покарання у виді 5 років позбавлення волі.

А на підставі ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на два роки.

Ольга КРАВЕЦЬ

Читайте також:
Жінка з Вірменії нагріла руки на поточному ремонті доріг у Чорткові

One comment

  1. цiкаво. а хто ж покупець тоi гранати i для яких цiлей йому граната. Не так вже i дешево купив. мабуть велику справу задумав.