Вівторок , 16.04.2024

ЗНО: комісія повідомила поріг “склав/не склав” ще з чотирьох предметів

Свіжі новини: експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти визначила поріг «склав/не склав» для історії України на рівні 26 балів.

ЗНО результати

Також було визначено порогові бали «склав/не склав» для ЗНО з фізики, хімії, географії.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні експертної комісії Українського центру оцінювання якості освіти, що відбулося 20 червня, повідомляє Укрінформ.

«За результатами голосування членів комісії приймається рішення, що пороговий бал за виконання тесту з історії України становить 26 тестових балів. При цьому відсоток осіб, які його успішно долають, становить 85,81%», – сказав на засіданні директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Загалом у тестуванні з історії України взяли участь 159 523 особи. Не подолали пороговий бал 22692 особи, або 14,19%. Результати ЗНО з історії України будуть зараховані як державна підсумкова атестація.

Також на засіданні комісії було визначено пороговий бал «склав/не склав» із ЗНО з фізики, географії та хімії.

Так, з географії поріг «склав/не склав» визначено на рівні 26 балів (не подолали пороговий бал 12,33% учасників тесту), з фізики – 12 балів (не склали тест 16,82%), з хімії – 15 балів (не склали тест – 10,49%).

Нагадаємо, з 22 травня по 13 червня в Україні пройшла основна сесія зовнішнього незалежного тестування. ЗНО відбулося з 11 предметів: українська мова та література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська, німецька, іспанська, французька мови.

Читайте також:
ЗНО: стало відомо, скільки випускників здолали прохідний поріг із семи предметів