Четвер , 28.03.2024

Мільйон доларів від арабського мільярдера – українських освітян запрошують позмагатися за титул кращого вчителя планети

Команда громадської спілки «Освіторія» вдруге запроcила ведучу 1+1 Наталію Мосейчук стати куратором національної премії Global Teacher Prize Ukraine та увійти до складу жюрі.

У ТСН та на своєму Facebook Наталія розповідає про всі події премії та перебіг номінування вчителів.

В 2014 році арабський мільярдер Сані Варки заснував премію Global Teacher Prize. З тих пір щороку найкращий вчитель планети, автор найінноваційнішої, найефективнішої, нестандартної методики навчання, отримує від Varkey Foundation 1 мільйон доларів.

В десятках країн по всьому світу – від Португалії до Грузії, від Марокко до Чілі – проходить своя національна версія Global Teacher Prizе. І вже в 2018-му найкращого вчителя в Україні оберуть в друге.

Мета премії Global Teacher Prizе Ukraine, яка проводиться під егідою світової, – змінити ставлення до професії вчителя, підняти її престиж та виявити якомога більше вчителів-іноваторів, розказати про них усій країні. За кожним успіхом стоїть вчитель, – про це був знятий спеціальний зірковий ролик Премії https://fex.net/851651297040?fileId=541092647.  У сюжетах ТСН про своїх улюблених вчителів розкажуть Єгор Гордєєв, Соломія Вітвіцька та Дмитро Комаров.

Кандидату можна обирати будь-який варіант участі – можна подавати заявку одночасно і до національної премії, і до світової, можна тільки до однієї з них. Перемога або входження до шорт-ліста у національній премії ніяк не впливає на рішення світового журі.

Номінувати вчителя на здобуття премії може будь-хто: адміністрація школи, учні – діючі чи колишні, їхні батьки. Крім цього, вчитель може самостійно оформити заявку на участь y конкурсі. Цього року 80% номінацій від учнів 10-15-ти років завдяки 12- річній блогеру Barvina (справжнє ім’я Маргарита). Торік більшість номінацій були від тих, хто вже закінчив школу.

На сьогодні надійшло вже 1000 заявок. Найбільше з Київщини та Львівщини. Частину поданих анкет вже переглянули разом куратор премії, телеведуча Наталія Мосейчук та організатор, голова громадської спілки “Освіторія” Зоя Литвин.

Прийом заявок на Global Teacher Prize Ukraine триватиме до неділі 15 липня на сайті osvitoria.media або на офіційному сайті премії globalteacherprize.org.ua. Переможець отримає 250 000 гривень та поїздку на освітній форум у Дубай.

Журі конкурсу, що складається з експертів у галузі освіти, педагогів, лідерів думок, обирає 20 найкращих учителів. Після комплексного оцінювання та розширених інтерв’ю у вересні буде визначено п’ятірку фіналістів. Переможця оголосять у Львові на святковій Церемонії 06 жовтня 2018 року.

«Global Тeacher Рrize Ukraine 2018 стартував. Що це означає? Це можливість усім креативним, сучасним вчителям новаторам заявити про себе, поширити свій досвід, отримати заслужену увагу, повагу та нагороду за свою працю. Відкиньте скромність, нерішучість, скепсис! Розкажіть про те, чого досягли у роботі із дітьми саме ВИ.

Батьки та учні, якщо вам пощастило мати такого педагога, якщо вас чи вашу дитину вчить такий вчитель «на вагу золота», якщо у вас виникає бажання цілувати вашому Вчителю руки – це людина, яку ми шукаємо.

Я закликаю всіх вчителів номінуватися на Глобал Тічер Прайз Юкрейн і особливо я закликаю номінуватися на цей конкурс тих вчителів, які працюють в лікарні. Відкрийте такого Вчителя країні. ВЧИТЕЛІ ВАЖЛИВІ!» наголошує Наталія Мосейчук, куратор премії.

https://www.facebook.com/1plus1.NataliaMoseichuk/

У 2017 році Наталія Мосейчук нагородила поїздкою до Чехії, Оксану Бицину запорізьку вчительку з хімії Оксану Бицину, чия історія життя вразила її найбільше.

Цього року куратор знову оголошує свою номінацію для всіх вчителів, які подали заявки, незалежно від ТОП 5 чи ТОП 20 і  обиратиме тим самим критерієм-  це відчуття вчителя серцем. Подарунком від Наталії для вчителя стане грошова винагорода 50 000 гривень та полиця книжок.

Кожен учитель має 3 опції:

1) податися і на національну премію Global Teacher Prize Ukraine, і на світову Global Teacher Prize (і хто зна, можливо, отримати 250 000 гривень, та ще й 1 000 000 доларів?)))

2) податися лише на Global Teacher Prize http://www.globalteacherprize.org

3) податися лише на Global Teacher Prize Ukraine, заповнивши заявку на http://globalteacherprize.org.ua Номер телефону call-центру +380686803980.

У 2017-му переможницею стала Меггі Мак Доннел. Вона боролася з проблемою самогубства серед підлітків у віддаленому селі на півночі Канади. У 2018 році мільйон отримала Ендріа Зафіраку яка навчає мистецтва і праці учнів Alperton Community School у Лондоні. Школу відвідують учні з найбідніших верств населення, багато з них не володіють англійською на достатньому рівні, а деякі мають проблеми із соціалізацією та комунікацією.

Нагадаємо, що телеведуча 1+1 Наталія Мосейчук, вчитель англійської за фахом, вирішила з командою ТСН розпочати соціальну ініціативу «Право на освіту»,зробити так, щоб тема вчителів, освітніх реформ, вирішення проблем шкіл та захист прав освітян, учнів і їх батьків стала центральною в суспільстві і була рейтинговою.