П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині судили чоловіка, який продавав фільми жахів

Спроба розжитись на фільмах жахів принесла жителю Лановецького району купу проблем. Чоловік продав три компакт-диски із “страшним кіно”, заробив 50 грн, а попав на кримінальну справу і рік умовно.

Про це йдеться у вироку Лановецького районного суду від 12 червня. Як випливає із матеріалів справи, торік у лютому чоловік привіз у райцентр понад 50 дисків із фільмами, як, відповідно до законодаства, пропагують культ насильства і жорстокості. Став біля одного із місцевих закладів харчування та почав продавати.

Одному із покупців збув за півсотні гривень три диски із фільмами “Полный фильм Пила 8”, “Слешер”, “Добро пожаловать в Митчел”, “Поворот не туда”, “Техасская резня бензопилой”, “Пир 3: Счастливая кончина». Вказані дії орган досудового розслідування кваліфікував за ч.2 ст.300 КК України – перевезення з метою збуту та збут відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості.

Надалі — обвинувачений уклав угоду про визнання своєї винуватості. Як результат — суд затвердив угоду і визнав чоловіка винуватим за ч.1 ст.300 КК, присудив рік обмеження волі.

Однак на підставі ст. 75 КК, звільнив від відбування покарання із випробовуваням із іспитовим строком 1 рік.

Також суд сказав стягнути із продавця фільмів жахів 3619 грн витрат за проведення комплексних судових мистецтвознавчих та психологічних експертизи.