П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині 4 працівників колонії звільнилися і забули подати декларації про доходи

Новини Тернопільщини: у місті Копичинці Гусятинського району 4 працівників колонії минулого року звільнилися з роботи, однак досі не подали електронних декларацій про доходи.

Копичинці колонія

Гусятинським відділом Чортківської місцевої прокуратури виявлено факт порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» працівниками Державної кримінально-виконавчої служби України при поданні декларації осіб, уповноважених на виконання функція держави або місцевого самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Встановлено, що 4 працівники ДУ «Копичинська виправна колонія (№112)», які були звільнені зі служби в органах Державної кримінально-виконавчої служби України упродовж 2017 року, в порушення вимог ч.2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» дотепер не подали декларації до Єдиного державного реєстру за період, не охоплений раніше поданими деклараціями та за минулий рік після припинення діяльності.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань стосовно вказаних осіб внесено відомості за ст. 366-1 КК України (Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції”, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації).

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні.

Санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Щоправда, зазвичай такі справи закінчуються призначенням штрафу у розмірі 850 гривень.

Читайте також:
Гроші на дитячі садочки і освіту — факти замість пересмикувань