П’ятниця , 29.03.2024

Під час сесії Тернопільської облради депутати підтримали звернення про вступ України до НАТО

Під час сесії Тернопільської обласної ради, яка відбулася у п’ятницю, 8 червня, депутати підтримали звернення про вступ України до Північноатлантичного альянсу – НАТО.

Ініціатор рішення – фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Зокрема, депутати прийняли звернення до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Голови Верховної Ради України Парубія А.В.

«На сьогодні питання Україна-НАТО – це не лише вимога часу, це потреба нашої країни. І тому мені дуже приємно, що депутати обласної ради приєдналися до спільної загальнодержавної позиції й прийняли позитивне рішення про те, що Україна має бути в системі світової безпеки», – наголосив після голосування за дане звернення голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Україна сьогодні взяла серйозний курс на приєднання до Північноатлантичного альянсу, адже колективна система захисту передбачає не лише підтримку, а й спільний захист від усіх країн-учасниць НАТО у випадку порушення територіальної цілісності.

«Ми вже співпрацюємо у цьому напрямі. Фахівці НАТО розробили стратегічний оборонний бюлетень, який є дорожньою картою щодо реформування сектору безпеки і оборони України. І це, власне, – один із пріоритетів при вступі до альянсу», – підкреслив Степан Барна.