П’ятниця , 29.03.2024

Міська влада забороняє вивозити сміття з населених пунктів, які відмовляються приєднуватися до Тернополя

Новини Тернополя: міська влада забороняє вивозити сміття з населених пунктів, громада яких відмовляється приєднуватися до обласного центру.
сміття, село Біла

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав депутат Тернопільської обласної ради, голова обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Богдан Яциковський.

Нагадаємо, раніше, обласні чиновники, в тому числі, спільно з депутатами від ВО “Свобода”, які становлять головну політичну силу у самому обласному центрі, всіляко намагалися відтягнути процес створення нової ОТГ, а більше того, вони лобіювали приєднання навколишніх населених пунктів до Тернополя.

Причиною цього є бажання отримати доступ до природних ресурсів сіл та селищ, зокрема землі, яка є ласим шматочком для тернопільських забудовників.

Однак Команда Радикальної партії спільно з громадою, близько 2 тисяч представників якої прийшли на сесію, змогли відстояти власне право на місцеве самоврядування і незалежність від обласного центру.

Натомість ВО “Свобода” втратила своє ключове становище в регіоні та підтримку місцевого населення, адже під час сесії депутатів від партії зустріли скандуванням “Ганьба”.

Після завершення протистояння з населених пунктів Білецької ОТГ перестали вивозити побутові відходи.

За словами Богдана Яциковського, таким чином місцева влада Тернополя намагається помститися мешканцям сіл і селищ за їх небажання бути частиною обласного центру.

Так, уже другий тиждень не вивозиться сміття з села Біла та інших прилеглих до Тернополя сіл. Компанія “Альфатер Тернопіль”, яка займається перевезенням побутових відходів, повідомила сільську раду про те, що Тернопільська міськрада заборонила вивозити сміття на Малашівське звалище з конкретних населених пунктів.

Яциковський зазначає, що подібні “подвійні стандарти” аж ніяк не відповідають нормам чинного законодавства.

Ба більше, використання Малашівського сміттєзвалища для вивезення відходів з міста – незаконно, оскільки відповідно рішення Головного державного інспектора України з охорони навколишнього середовища земельна ділянка, на яку прийнято рішення вивозити сміття, не обладнане відповідним чином.

Читайте також:
Почався процес формування Тернопільської ОТГ: інтереси людей проти «місцевих князьків»