П’ятниця , 29.03.2024

Сімейне насилля у Тернополі: жінка забрала заяву, бо штраф прийдеться сплачувати їй самій

Від початку року патрульні склали близько 200 адмінматеріалів на громадян за вчинення сімейного насилля. Втім виклики на спецлінію 102 надходять набагато частіше. Жертви домашніх скандалів та побоїв просять патрульних приїхати, але писати заяву на свого кривдника не завжди погоджуються. 

Причини на це дуже різні. Яскравим прикладом цього був виклик на вулицю 15 Квітня.

– Жінці стало несила терпіти знущання чоловіка і вона набрала номер «102», – розповідає інспектор зв’язків з громадськістю Олександра М’ялковська. – Коли патрульні приїхали і втихомирили сімейного дебошира, громадянка відмовилася писати заяву, мотивуючи це тим, що штраф, який в підсумку призначить суддя, доведеться сплачувати їй самій, оскільки чоловік не працює і сидить в декреті з 2-річною дитиною. Найприкріше те, що свідком сімейних скандалів стає малолітній син, а це може погано позначитися на його психічному здоров’ї. Та й де гарантія того, що нетверезий батько не покалічить і його?..

Такі сім’ї патрульні все-таки не залишають поза увагою, а передають на контроль соціальній службі та службі у справах дітей.