Четвер , 28.03.2024

Цьогоріч на Тернопільщині відмінників, які б набрали рекордний результат по 200 балів з трьох предметів немає

21 червня абітурієнти Тернопільщини нарешті отримали результати з останніх предметів тестування ЗНО-2018. 

відмінниця, дівчина вчить уроки

В Українському центрі оцінювання якості освіти підраховують усі результати ЗНО, які, на жаль, не надто втішні. А все тому, що у 2018-му році кожен сьомий абітурієнт провалив зовнішнє оцінювання.

Цього року вперше ЗНО писали учні професійно-технічних навчальних закладів та коледжів. Саме вони і дали низький результат з української мови – не склали 47 тисяч учнів. Виявилось, українську мову і літературу не знає кожен сьомий цьогорічний учасник тестування.

«Збільшення з 8 відсотків тих, які не склали, до 14 відсотків цього року, зумовлено тим, що з’явилась нова категорія. Здебільшого – це випускники професійно-технічних навчальних закладів», – зазначив директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Отже українську мову та літературу не склали 14,5 відсотка. Поріг з історії України не подолали теж 14 відсотків учнів (23 тисячі учнів). Математику не подужали майже 19 відсотків. Англійську, на яку так активно нарікали, бо вперше застосовувалося аудіювання, не склало 13 відсотків. Не згодні з результатами абітурієнти можуть подати апеляцію. Їм перерахують. Але таких активних – мало.

Цьогоріч відмінників, які б набрали рекордний результат по 200 балів з трьох предметів немає. Але є ті, хто зміг отримати максимальний бал з двох дисциплін. Таких — 12 по Україні, та випускників з Тернопільщини серед них немає.

Зокрема, на Волині є один такий абітурієнт, на Львівщині —2, Полтавська область – 1, Харківська область – 4, Київ – 4. Для них відчинені двері всіх вишів країни. Нагадаємо, вступна кампанія стартує вже 2 липня.

Читайте також:
У Тернополі вночі палав автомобіль