Середа , 24.04.2024

Ці слова Гюррем Султан ще довго будуть пам’ятати після її смерті

У XVI столітті українська земля піддавалася численним набігам кримських татар та турків.

Роксолана

Горіли міста, над свіжими могилами ридали вдови й сироти, сумна доля чекала закутих у ланцюги слов’янських красунь. Але тільки одна з них міцно увійшла у світову історію.

Анастасії Лісовській, коли її забрали у полон, було 14 років. Юна донька священика навіть не здогадувалася, що життя її більше ніколи не буде колишнім!

Дівчині довелося пройти довгий і складний шлях, залишивши на згадку нащадкам мільйони легенд, а також будівлі мечеті Гюррем Султан – однієї з головних прикрас Стамбула.

Недарма сьогодні небувалою популярністю користується серіал “Величне століття”, заснований на тих історичних подіях.

Історія української дівчини, яка стала легендарною володаркою, полюбилася глядачеві. Фільм уже давно розібрали на цитати.

“Життя ламає найсильніших, ставлячи їх на коліна, щоб довести, що вони можуть піднятися. Слабаків воно не чіпає. Вони і так все життя на колінах”.

“Я буду падати, падати і падати. Але, коли я встану, впадуть усі”.

“Я Гюррем! Нехай мої вороги бояться мене! Нехай бояться мого гніву! Я, подібно стрілі, устромлюся в їхні серця, щоб вони нескінченно горіли!”

“Моя любов схожа на полум’я свічки: якщо ти забудеш про мене, я спалю твій будинок і все, що ти любиш”.

“Зробленого не повернеш. Ну а далі будь що буде”.

“Тепер настане кінець усім ворогам, які завдали мені стільки мук і страждань. Нехай вони тремтять переді мною! Я кожне їх зітхання перетворю на катування! Я сама стану полум’ям, щоб поглинути їх у своїх язиках! Так що мені гарем? Я буду правити світом!”

Жорстокість, упертість і неймовірна мужність – саме ці якості допомогли простій українській дівчині стати Гюррем Султан. Якщо ці цитати зачепили тебе, поділися ними з друзями!

Джерело: “Отож”