Четвер , 18.04.2024

Величезні штрафи не лякають тернополян: за ніч спіймали п’ять п’яних водіїв (ФОТО)

П’ять протоколів на нетверезих водіїв виписали патрульні поліцейські в ніч з п’ятого на шосте липня.

Троє водіїв від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки та в найближчому медичному закладі відмовилися в категоричній формі (згідно п. 2.5. ПДР України , водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції). Відносно них було складено протоколи за ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують іх увагу та швидкість реакції).

Близько 23: 30 год., патрульні зупинили автомобіль OPEL Cadett п’ятдесятирічний водій якого, знаходився з явними ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, нечітка мова, виражене тремтіння пальців рук). Результат проходження на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки – 2,13 проміле, що приблизно в 11 разів перевищує норму. Проте, водій був не згідний з результатом та виявив бажання проїхати в медичний заклад КУТОР ТОНД. Результат проходження в медзакладі – 1, 63 проміле(перевищення норми у 8 разів). Також, приблизно о 00:00 год. екіпаж поліцейських зупинив транспортний засіб ВАЗ 2106, водій якого перебував з явними ознаками аллкогольного сп’яніння. Пройти огляд погодився на місці зупинки автомобіля , результат проходження – 0, 88 проміле, що у 4 рази перевищує норму. Відносно водіїв було складено адміністративні матеріали згідно чинного законодавства, а також вилучено посвідчення водія та видано тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом.

Зауважимо, за це порушення, вчинене вперше протягом року – штраф 10200 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом строком 1 рік;
– якщо ці дії вчинено повторно протягом року – штраф 20400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки ;
– якщо особа вже двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння – штраф 40800 гривень з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.