Четвер , 28.03.2024

Тернополянам безпідставно призначали субсидії

Найбільше фінансових порушень стосується безпідставного призначення субсидій.

В ході ревізії у Тернополі виявили 127 осіб, які неправомірно мали субсидії, у Бережанському районі — 25 осіб.

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області провели ревізії в Управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради та Управлінні соціального захисту населення Бережанської районної державної адміністрації, під час яких виявили порушень, що призвели до втрат, на суму  2,3 млн грн.

Найбільше порушень встановлено при перевірці законності надання субсидій. У м. Тернополі 127 осіб не повідомили управління про отримані доходи від продажу транспортних засобів або про витрати на придбання нерухомого майна чи транспортних засобів. Через це Управління соціальної політики Тернопільської міської ради незаконно виплатило субсидій на суму понад 948 тис. грн. В Бережанському районі аналогічні факти виявлено стосовно 25 осіб, яким зайво виплачено понад 335 тис. грн.

Також особам, які не повідомили про зміни у майновому стані,  безпідставно виплачено допомоги малозабезпеченим сім’ям та компенсацій за здійснення догляду за інвалідами загалом на 1027 тис. грн.

Під час ревізій аудитори домоглися відшкодування зайво виплачених    1,1 млн грн та припинення незаконного надання субсидій на 284 тис. грн.

Матеріали зазначених ревізій передано до правоохоронних органів, пише “0352”.