Четвер , 28.03.2024

У Тернополі загинула кішка. Зібрали комісію

2 липня відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради щодо виявлення сказу у випадку загибелі кішки по вулиці Микулинецька – бічна, 10.

У зв’язку з цим оголошено вулиці Микулинецьку, Микулинецьку-бічну неблагополучним пунктом, а вулиці Молодіжна, Фестивальна загрозливою зоною, повідомили у міській раді.

Для вирішення цієї ситуації затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу:

  • проведення безкоштовної вакцинації лікарями Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Тернополі (вул. Чернівецька, 24 «А») собак, котів в неблагополучній та загрозливій зонах, а також на території м. Тернополя;
  • заборонено в неблагополучній та загрозливій зоні проведення виставок, вивезення собак, котів;
  • організація роботи бригади по відлову бродячих собак для щеплення проти сказу.

Також повідомляємо, що всі тварини на стихійних ринках м. Тернополя (найбільше це вул. Шептицького-Живова) реалізовуються без супровідних ветеринарних документів, відсутністю вакцинації проти сказу, відсутністю контролю з боку ветеринарної служби, що призводить до розповсюдження різних інфекційних захворювань тварин, а також до загибелі самих тварин після їх реалізації.

На даний час проводиться організація щодо розміщення тварин на ПМП «ІІТ» по вул. Шептицького, 25 для реалізації тварин під контролем кваліфікованих працівників Міської державної лікарні ветеринарної медицини.