Четвер , 18.04.2024

Рекорд у Тернополі: львів’янин за годину переплив став (ФОТО, ВІДЕО)

Найдовший заплив батерфляєм в історії України 7 червня встановив у Тернополі шеф-кухар Іван Янчишин, який переплив 3 500 метрів ставу за 1 годину 14 хвилин 4 секунди.

Львів’янин Іван Янчишин розпочав заплив о 14:00 від причалу водно-моторних човнів, а фінішував на набережній «Циганка» біля верби.

Як ділиться Іван, йому майже вдалося вкластися у попередньо запланований для запливу час, адже чоловік розраховував, що швидше подолає озеро. При цьому рекордне плавання далося легше, аніж думав чоловік.

— Від плавання сьогодні отримав задоволення. Звичайно, на глибині вода була холодніша, аніж біля берега, хоча я думав, що температура води буде ще нижчою. Радію, що вдалося успішно подолати водойму. Упродовж запливу декілька разів довелося ковтнути води, виникали навіть легкі судоми, але це мене не зупинило. Успішно доплив до берега. Дещо заздрю тернополянам, що вони мають можливість плавати цим озером, адже такої водойми мені у Львові дуже не вистачає— поділився Іван Янчишин.

Рекордсмен наголосив, що наразі готується до нового запливу. Через два тижні чоловік планує перепливти протоку Босфор, що у Стамбулі.

Галерея зображень

Джерело: ternopoliany.te.ua

One comment

  1. Зараз дурні будуть пробувати зробити те саме.